Solisten 2009

De volgende personen traden in 2009 als solist(e) op.

 

sh2009 Vos PeterSchinderhannes: Vos Peter

Peter Vos, tenor is geboren in Limburg te Geleen. Hij studeerde zang bij Christa Wolfs-Van den Bosch en Jos van Eyck.  Tegelijkertijd studeerde hij succesvol af in de studie Geneeskunde. Hij volgde masterclasses bij John Bröcheler, Kurt Moll en Wagnertenor Manfred Jung. Sedertdien wordt hij door Manfred Jung privé verder gecoacht. Peter zong in binnen- en buitenland een scala aan grote en kleine solorollen in Opera (wo Faust, Remendado), Operette (wo Tassilo, Danilo, Siedler) en Musical (Motel Kamzoil). Ook oratoria, missen en cantaten worden door hem solistisch vertolkt.

sh2009 Carla schroyenFlorenske: Carla Schroyen

Carla Schroyen begon haar zangopleiding aan het Conservatorium te Maastricht. Vanaf 1987 volgde zij de specialisatie aan de 'Operastudio' en daarna vervolgde zij haar studie in Italië bij Hiako Tanaka die nauw samenwerkt met de bariton Renato Branson en sopraan Renata Scotto. Inmiddels staat Carla regelmatig in de schijnwerpers van theaters en culturele centra in binnen- en buitenland met diverse producties. Net als in 2002 zal zij ook deze keer de rol van Florenske vertolken.

 

 

 sh2009 Belgers GeertSchwarze Peter: Geert Belgers

Via diverse koren en projecten kwam Geert Belgers terecht bij Karin Beugels waar hij zes jaar privéles volgde. Via het Nederlandse Musical Ensemble kreeg hij een opleiding waarin niet alleen plaats was voor stemvorming, maar ook veel aandacht voor dans, beweging en acteren. Hij zingt zowel klassieke als lichte muziek. In de afgelopen jaren schitterde hij onder meer als Frans Stoltzenberg in 'Pierre Cuypers de Musical' en als Roerdalman in de 'Multimediashow Roerdalwonderen'. Na 2 maal de rol van Schinderhannes vertolkt te hebben zal hij deze keer de rol van Schwarze Peter voor zijn rekening nemen.

 

 

sh2009 Vincent moorenHeks Hiacinthe: Vincent Mooren

Vincent Mooren is in Roermond vooral bekend vanwege zijn doldwaze optredens tijdens de Bontje Aovende van d'n Uul Remunj. Maar dat is slechts een deel van zijn artistieke werk. Vincent is uitgegroeid tot een gevraagde zanger in binnen- en buitenland. Net als in 2002 zal hij ook deze keer de rol van de heks Hiacinthe vertolken

sh2009 Stevens ericDuuvel Beëlzebub: Eric Stevens

In de negentiger jaren was hij lid van het operettekoor 'Orpheus' en zanger van een coverband. Hij volgde de musicalopleiding bij het Nederlands Musical Ensemble (NMG) en volgde zangles bij Wim Schepers en Sandra Halmans.
In de vorige Schinderhannes uitvoering van 2002 vertolkte Eric Stevens de rol van Mephisto, het hulpje van  de duivel Beëlzebub. Deze keer zal hij in de huid van Beëlzebub zelf kruipen. Ook Eric was in de afgelopen tijd al meerdere keren in verschillende producties te zien, zo nam hij deel aan het koor in 'Pierre Cuypers de Musical'

Copyright © 2001 - 2023 Herman Aben