Sjtuf in gesprek met Beëlzebub en Angelina, 2009

In 2009 horen we Sjtuf, de stadreus van Roermond, nogmaals in gesprek met de duivel Beëlzebub en engelbewaarder Angelina. Ook nu komen enkele actuele Roermondse zaken aan bod.

 

2009 sjtuf beelzebubSjtuf:
Jao in Remunj is ’t good wone, kiek maar ins waat hiej in de aafgeloupe 7 jaor is gebeurd, waat me zoal geboewd en aangelag haet : sjoon riekswaeg A73 mit prachtige tunnels en de waeg nao Pruusses, wo mesjiens auch nog eine sjpaorwaeg, de iezere Rien langs kump. En nuuj winkels in ein bóntj Retailpark, en ein nuuj Gamma en Praxis en Intra-tuin. Det kan ich allemaol zeen vanaaf miene kathedraal-tore...

Beëlzebub:
Ha,ha,ha laat me niet lachen meneer Sjtuf, nog even en je kunt niet veel meer zien vanaf je toren, die wordt helemaal ingepakt met andere torens en flats....Trouwens de hele binnenstad wordt volgepropt. Ze moesten eens wat meer werk maken van het Eci-complex, eine platte zaal, een behoorlijk museum, een beetje voor de cultuur doen, meneer Sjuf en een stadion voor betaald voetbal.... RFC en EMS gaan ’t na de fusie helemaal maken..

Sjtuf:
Och ,och dao höbs hem weer, meneer Belsebub ,hae wét waat in Remunj mót gebeure, doe bös geine Jos van Reij
Ich dach biej de veursjtelling van 2002, det se dich veurgood geköld maar doe bös tej.
Wiej döks höbbe die van ’t mannekoor zich dich al opgesjtaok....in de aafgeloupe 144 jaor..

Beëlzebub:
U hebt gelijk, ik ben een taaje, maar dit wordt mijn laatste kans om Schinderhannes, naar de hel slepen. De profeten hebben het voorspeld: in 2016 vergaat de aarde ... heerlijk! De noordpool gaat smelten en een enorme zondvloed zal half Nederland overspoelen. Ze zullen in drijvende huizen gaan wonen, zoals de Pruusen in Oolderhuuske of zoals ze in Amerika en Dubai wolkenkrabbers bouwen, die tot in de hemel groeien. Maar uiteindelijk zullen alle Hollanders naar Limburg komen. Die zoeken hier de beste plekjes, ha, ha, ha. Maar dan zullen er helse vuren, Tsunami's, vulkaanuitbarstingen en aardbevingen uitbreken en alles wat door mensenhand gecreerd is, zal vernietigd worden. Ook de Natalini-toren van Van Pol.

Sjtuf:
Det vinj ich gaaroet neet erg, dae bedurf mich ut ganse oetzich en waat die Hollenjers betruf, daoveur is plaats zat in de flats onger aan mien veut bie ut Outlet center. Maar verheug dich neet te vreug op 2016! Vraog det maar ins aan os ingelke Angelina, wie ze in de hemel euver de toekoms van Remunj dinke.

Beëlzebub:

Spaar me, die hemelduif ziet alles zo positief...
Kom Mefista, we gaan zieltjes vangen....in Remunj...daaag..

Sjtuf:
Spaar me, die hemelduif ziet alles zo positief...
Kom Mefista, we gaan zieltjes vangen....in Remunj...daaag..

2009 sjtuf angelinaAngelina:
Volgens miene baas, aartsingel Gabriël höbbe de profete zich vergis. 2016 waerd veur Remunj ein fantasties jaor. De tunnels gaon dan gans oape, als is d'r eine hemelse ingreep veur nodig. De kredietcrisis is weer veurbiej. Dao zit dan ein gans nuuj Gemeintebestjuur in Remunj. Allemaol nuuj gezichter.. allein Jos is gebleve en Dré, die wille nog altied burgemeister waere.

Sjtuf:

Gebeurt auch get nuuts op kirkelik gebied .. Behalve eine tweede Moskee en eine Boedhistische tempel… Gaon de luuj weer get meer nao de katholieke kirke… ?

Angelina:
Jao, ze moge dao rouke...Es pesjtoor mit wierouk geit zjweije, moge de gelövige ein sjekske dreije …

Sjtuf:

Zegk maedje, zorg good veur dae Schinderhannes, hae haet weer ins zien zeel aan de duvel belaof, dees reis kós ’t waal ins good fout gaon....., want deze satan is eine echte voelik. Doot de groete in de hemel aan alle Remunjeneere, de Karthuizers, de begiene en paters...zegk taege Louis Scheepers det de Kattetore flink opsjuut. Doot hem de groete van de afgekeurde heilige op de kathedraal ... Alleluja!

Angelina:
Zal ich doon....Daag..
 

Copyright © 2001 - 2023 Herman Aben