Algehele Leiding 2009

sh2009 leo deckerRegisseur: Leo Decker

Regisseur

Leo Decker maakte in 1962 voor het eerst kennis met het vak van de regie, als assistent van Wieland Wagner in Bayreuth. Vanaf dat jaar trad hij ook als zanger en danser op in vele operettes en musicals. Hij speelde circa 500 keer My Fair Lady. Trad op als partner van Marika Rökk, Johannes Heesters en Guiseppe di Stefano in het Berlijnse Theater des Westens. Van 1968 tot 1974 werkte hij in Klagenfurt. Daar presenteerde hij als regisseur zijn eerste operette “Gräfin Mariza”.  Hij was een graag geziene gast bij radio, film en televisie. Daarna werkte hij in vele Duitse theaters, als regisseur en zanger voor operettes en musicals. In 1988 realiseerde hij zijn grote droom: 10 Jahre zijn eigen theater in Düsseldorf onder de naam Rheinische Operetten Bühne. Ook is hij al sinds 20 jaar de artistieke leider en regisseur van de Arena Festspiele in Xanten voor operette und musical. In Roermond kennen we Leo Decker sinds 1985 als regisseur van tal van gewaagde operetteproducties en natuurlijk van de Schinderhannes in 2002.

sh2009 wim schepersDirigent: Wim Schepers

Dirigent

Net als in 2002 staat de Schinderhannes in 2009 onder muzikale leiding van Wim Schepers (de dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor van 1995 tot 2008).

Geboren in Landgraaf 18 juli 1960.
Studeerde hoofdvak piano aan het Conservatorium Maastricht bij Frederic Meinders.
Akte docerend musicus, met onderscheiding in 1984. Akte uitvoerend musicus met onderscheiding in 1986, met als specialisatie liedbegeleiding.
Masterclass bij liedbegeleider G.Parsons in London. Masterclass bij H.Holl.

Studeerde koordirectie aan de Musikhochschule in Aken.
Studeerde zang bij L.Ketelaars in Vaals en Ch. van Tassel in Amsterdam.
Studeerde orkestdirectie bij Dhr. Pittie.

Werkt als pianist-coach met John Bröcheler, Harry Peeters en vele anderen. In de hoedanigheid van pianist begeleidde hij vele recitals, waaronder met John Bröcheler de Winterreise van Franz Schubert op bijzondere lokatie en setting.
Gastsolist bij de toenmalige Nederlandse Volksopera te Maastricht.

In de periode 1991-1999 verantwoordelijk voor de instudering van vele operettes bij Muziektheater Orpheus te Roermond.
Onder zijn muzikale leiding vonden er vele klassieke en operaconcerten plaats met solisten en het Neues Rheinisches Kammerorchester Köln.


Assistent-Regisseur

Net als in 2002 was Rietje Hamers-Gubbels de assistent-regisseur bij het regisseren van de Schinderhannes.

 

Schrijvers

Jan Huijskens zorgde als schrijver van de Schinderhannes 2009, in samenspraak met de regisseur, voor de nieuwe teksten, welke betrekking hadden op de actuele stand van zaken in Roermond e.o.

Copyright © 2001 - 2023 Herman Aben