Solisten 2002

De volgende personen traden in 2002 als solist(e) op.
(Foto's: Retera, Swalmerstraat 40 te Roermond)

 

sh2002 geert belgersSchinderhannes: Geert Belgers

Via diverse koren en projecten kwam Geert Belgers terecht bij Karin Beugels waar hij zes jaar privéles volgde. Via het Nederlandse Musical Ensemble kreeg hij een opleiding waarin niet alleen plaats was voor stemvorming, maar ook veel aandacht voor dans, beweging en acteren. Hij zingt zowel klassieke als lichte muziek. Het is voor de tweede keer dat Geert  Schinderhannes vertolkt.

sh2002 carla schroyenFlorenske: Carla Schroyen

Carla Schroyen begon haar zangopleiding aan het Conservatorium te Maastricht. Vanaf 1987 volgde zij de specialisatie aan de 'Operastudio' en daarna vervolgde zij haar studie in Italië bij Hiako Tanaka die nauw samenwerkt met de bariton Renato Branson en sopraan Renata Scotto. Inmiddels staat Carla regelmatig in de schijnwerpers van theaters en culturele centra in binnen- en buitenland met diverse producties.

 

 

 sh2002 mathieu moorenSchwarze Peter: Mathieu Mooren

 Mathieu Mooren is een grote promotor van het Limburgstalige lied. Dit is de zesde keer dat hij een rol vertolkt in de opera-bouffe Schinderhannes. Het blijft echter niet bij Limburgse luisterliedjes. Mathieu speelt kleine solistische rollen bij de Zuid-Nederlandse Opera en de Opera de Wallonie in ondermeer Carmen, Faust, I Lombardie, Aïda en verschillende operettes.

 

 

sh2002 vincent moorenHeks Hiacinthe: Vincent Mooren

Vincent Mooren is in Roermond vooral bekend vanwege zijn doldwaze optredens tijdens de Bontje Aovende van d'n Uul Remunj. Maar dat is slechts een deel van zijn artistieke werk. Vincent is uitgegroeid tot een gevraagde zanger in binnen- en buitenland. Dit jaar speelt hij de rol van Graf Bogumil in 'Der Bettelstudent' in samenwerking met de Opera Nova uit Polen en maakt hij een tournee door Duitsland.

sh2002 christine petersDuuvel Beëlzebub: Christine Peters

Geboren en getogen in Roermond is Christine Peeters-Jordens als zangeres autodidact. Het theater, zowel spelend als regisserend, heeft altijd een centrale plaats in haar leven gehad. Haar grote passie op dit moment is de theatergroep 'Savanna', waarmee zij in binnen- en buitenland successen oogst. Zij vertolkte zeven jaar geleden ook de duivel Beëlzebub.

 

 

 

Copyright © 2001 - 2023 Herman Aben