Het Decor 2002
Ook deze keer stond het ontwerpen van het decor onder leiding van Henriëtte Janssen-Klaar. Bij het ontwerpen en maken van de nieuwe decors kreeg zij medewerking krijgen van de Technische Werkgroep van de Schinderhannes. Deze bestond uit vrijwilligers van zowel binnen als buiten het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, waarvan een groot gedeelte bestond uit leden van de Technische Commissie (de T.C.) van D'n Uul onder leiding van Frans Laarmans,
Henriëtte is geboren in Roermond, alwaar zij op 12-jarige leeftijd haar eerste schilderslessen krijgt van Mathieu Boessen. Na de middelbare school gaat zij naar de Kunstacademie in Maastricht en studeert daar in 1968 af. Haar eindexamenwerk werd bekroond met de Hustinx-prijs. Hierna komt zij terecht in het subtropische Marseille. Hier vindt ze de liefde, de kleuren en zichzelf: de kunstenares Henriëtte. In 1971 keert ze noodgedwongen terug naar het kille Nederland. In 1980 gaat een nieuwe fase van start, waarbij kunst centraal staat. Haar liefde voor toneel wordt beantwoord met opdrachten voor decorontwerpen en decorschilderingen.
"Met mijn landschappen en portretten lever ik geen fotografisch werk. Ik wil iets van mijn bewogenheid in een landschap of portret leggen, daar gaat het om. Ik wil laten zien hoe ik geniet van de wereld en de mensen om mij heen in dit grootse en meeslepende aardse bestaan. Dát is mijn boodschap", is haar motto. "Toneel en muziek brengen, net als beeldende kunst, zon in het leven. Op dat punt sluit ik mij graag bij Orpheus aan."
Henriëtte heeft veel decors ontworpen en gemaakt voor de Bontje Aovende van de Sjtadsvastelaovesvereniging D'n Uul, alsmede ook voor de uitvoeringen van de Opera-Bouffe Schinderhannes in 1987 en 1995. Ook heeft zij veel decors ontworpen en vervaardigd voor diverse amateur toneeluitvoeringen.